De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

Vrijdag dag 5 kamp groep 8: Bijna ZOOver! COMPLEET

vrijdag 3 juni 2016
Vrijdag dag 5 kamp groep 8: Bijna ZOOver! COMPLEET

De wekker stond vandaag iets vroeger. Om 8.15 uur begonnen we aan ons heerlijke ontbijtje. Altijd leuk om de kinderen voorbij zien te komen op weg naar hun laatste ontbijt. Zoek de verschillen met een paar dagen geleden. Jasper zag het vanochtend even helemaal niet meer zitten en liep verdwaasd naar een tafeltje in de eetzaal, waar hij rustig alleen heeft ontbeten. Het ontbijt had hem goed gedaan, want al snel verscheen er weer een glimlach op zijn gezicht.

Na het ontbijt was het tijd om de huisjes leeg te maken. Lees: alle tassen ingepakt; bedden afhalen, het beddengoed in de kar gooien en de boel weer even aanvegen. Volgens meester Hans had meester Micha hier ook nog een grote klus aan. Vannacht heeft hij een hele toer door het huisje gemaakt om stopcontacten te vinden voor de opladers. Op zolder vond hij het laatste stopcontact, zodat de laptop waarop dit laatste stukje getypt wordt, opgeladen zou zijn.

Lees verder

Donderdag dag 4 kamp groep 8: Hole in one! COMPLEET

donderdag 2 juni 2016
Donderdag dag 4 kamp groep 8: Hole in one! COMPLEET

Het ontbijt om 9.00 uur werd net gehaald. Het wordt steeds moeilijker met opstaan. Tijdens het ontbijt gaf Sammy aan dat ze een heel erg leuk kamp heeft! Er was alleen één minder dingetje; ze heeft last van de muggen. Ze heeft nu twee muggenbulten.

Na het ontbijt werden de huisjes weer in orde gemaakt. Net als elke dag binnen no-time in orde. De kinderen konden even vrijspelen en zo hadden wij de tijd om Levend Ganzenbord klaar te zetten. Nu was het tijd om de groepjes in te delen. De elf gemaakte groepjes verspreidden zich over het ‘bord’. Er waren allerlei opdrachten; zo werden er mummies gemaakt, koeien gemolken, puzzels opgelost en was er een challenge wie er het snelst kon fluiten na het eten van een droog beschuitje.

Lees verder

Woensdag dag 3 kamp groep 8: Een sportief dagje! COMPLEET

woensdag 1 juni 2016
Woensdag dag 3 kamp groep 8: Een sportief dagje! COMPLEET

Na onze spannende avonturen van gisteravond, sliepen bijna alle kinderen vanmorgen nog bij de wekronde! De kinderen die al wakker waren, waren netjes rustig in hun huisje gebleven. De jongens die boven sliepen, hadden zich vannacht naar beneden verplaatst. Ze vonden de vliegende mieren toch wel erg dichtbij. In het andere jongenshuisje bleek een vergelijkbare oplossing bedacht: Yvar en Yannick waren op de zitzak gaan liggen, in plaats van op de extra matrassen. Yvar vertelde dat hij héérlijk had geslapen op de zitzak.

Bij het ontbijt bleek dat meester Hans ertussenuit gepiept was. Gelukkig verzekerde hij ons gisteravond dat hij er vanmiddag weer zou zijn. Voor meester Hans in de plaats kwam juf Marga opeens aangelopen! Alex dacht dat ze helemaal vanaf Zoetermeer was komen lopen. Maar zij pelgrimeerde van de auto naar de Kleine Haar. 

Lees verder