De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

Groep 8 op Kamp! Maandag deel 1

maandag 29 mei 2017
Groep 8 op Kamp! Maandag deel 1

Nog nooit waren de leerlingen van groep 8 dit jaar zo vroeg op school, want om 8.10 uur druppelden de eerste leerlingen al binnen.

Sommigen gingen wat stilletjes in een hoekje van de wij-ruimte zitten, anderen maakten van de gespannen zenuwen behoorlijk wat lawaai en een enkeling had meteen aan het begin van het kamp al een opmerking die we jullie niet graag willen onthouden. Jort vertelde namelijk bloedserieus, terwijl de bus nog in geen velden of wegen te bekennen was, dat hij wagenziek was en dat hij “ondanks het pilletje dat hij had ingenomen, nu al misselijk was”. “Misschien”,  zo dacht de juf “had hij behalve last van wagenziekte, ook ernstig last van zenuwen”. 

Geheel volgens planning vertrok de bus, met behoorlijk wat bagage aan boord, om 9.00 uur. We hebben tassen, koffers, knuffelbeesten, laarzen, een eigen kussen, dat zo vreselijk lekker slaapt en nog veel meer zaken zien verdwijnen in het bagageruim van de bus.

Lees verder

Hoera! De Hofvijver bestaat alweer 15 jaar!

donderdag 13 april 2017
Hoera! De Hofvijver bestaat alweer 15 jaar!

Hoera! De Hofvijver bestaat alweer 15 jaar!

En dat moet natuurlijk gevierd worden. Het derde lustrum werd gevierd in 3 dagen van maandag 10 april t/m woensdag 12 april.

 

De maandag begonnen de kinderen met een ‘Vossenjacht’. De kinderen gingen op weg met hun groepje, bestaande uit kinderen van verschillende groepen, onder leiding van een ouder of opa en oma. Ze liepen door de wijk op zoek naar die ene vos. Zo werd er onder andere een boef gevangen in het winkelcentrum en in het andere winkelcentrum vonden ze juist de politieagente. Ook was de glazenwasser druk bezig en werd er onder andere een huis geschilderd. Juf Aletta ving geen vis, maar had wel een fiets beet. Bij terugkomst stond er een heerlijk gebakje op de kinderen te wachten. Mmmmmm, wat smaakt zo’n 15 jaar toch lekker.

Lees verder

Vrijdag dag 5 kamp groep 8: Bijna ZOOver! COMPLEET

vrijdag 3 juni 2016
Vrijdag dag 5 kamp groep 8: Bijna ZOOver! COMPLEET

De wekker stond vandaag iets vroeger. Om 8.15 uur begonnen we aan ons heerlijke ontbijtje. Altijd leuk om de kinderen voorbij zien te komen op weg naar hun laatste ontbijt. Zoek de verschillen met een paar dagen geleden. Jasper zag het vanochtend even helemaal niet meer zitten en liep verdwaasd naar een tafeltje in de eetzaal, waar hij rustig alleen heeft ontbeten. Het ontbijt had hem goed gedaan, want al snel verscheen er weer een glimlach op zijn gezicht.

Na het ontbijt was het tijd om de huisjes leeg te maken. Lees: alle tassen ingepakt; bedden afhalen, het beddengoed in de kar gooien en de boel weer even aanvegen. Volgens meester Hans had meester Micha hier ook nog een grote klus aan. Vannacht heeft hij een hele toer door het huisje gemaakt om stopcontacten te vinden voor de opladers. Op zolder vond hij het laatste stopcontact, zodat de laptop waarop dit laatste stukje getypt wordt, opgeladen zou zijn.

Lees verder