De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

De Hofvijver Lustrum 15 jaar!

Hoera! De Hofvijver bestaat alweer 15 jaar!

En dat moet natuurlijk gevierd worden. Het derde lustrum werd gevierd in 3 dagen van maandag 10 april t/m woensdag 12 april.

De maandag begonnen de kinderen met een ‘Vossenjacht’. De kinderen gingen op weg met hun groepje, bestaande uit kinderen van verschillende groepen, onder leiding van een ouder of opa en oma. Ze liepen door de wijk op zoek naar die ene vos. Zo werd er onder andere een boef gevangen in het winkelcentrum en in het andere winkelcentrum vonden ze juist de politieagente. Ook was de glazenwasser druk bezig en werd er onder andere een huis geschilderd. Juf Aletta ving geen vis, maar had wel een fiets beet. Bij terugkomst stond er een heerlijk gebakje op de kinderen te wachten. Mmmmmm, wat smaakt zo’n 15 jaar toch lekker.

In de middag waren er allerlei spelen klaargezet door Evorsa. De kinderen konden naar hartenlust hun sportieve prestaties laten zien. Springend, klimmend en rennend kwamen we zo de middag door!

 

Dinsdag was een echte circusdag. In circuitvorm gingen de kinderen de verschillende activiteiten langs. Zo moest elke groep oefenen voor hun act, moesten er slingers gemaakt worden en ook binnen de lijntjes worden gekleurd. Dit onder leiding van de ‘Grote Broer Kunsteducatie’

Om 14.00 uur was het zover! De circusvoorstelling kon beginnen. Vele ouders en andere belangstellenden hadden zich ook in de gymzaal verzameld om te kijken naar de talenten van de kinderen van De Hofvijver. Elke groep had zo te zien goed geoefend. Zo passeerden er onder andere olifanten, paarden en tijgers. Ook werd er gebalanceerd, gejongleerd en lieten groepen hun acrobatische kunsten zien. En….laten we de clowns niet vergeten. Al kwamen ze bij binnenkomst niet eens de drempel over. Daar lagen ze al op de grond. Die clowns toch. We konden spreken van een zeer geslaagde dag!

 

Woensdag gingen we met alle groepen op schoolreis. De kleuters hadden de eer om een bezoek te brengen aan het ‘Plaswijckpark’. Daar konden ze naar hartenlust spelen. Ze hebben er echt van genoten. Zo werd er geschoten, gereden en vooral heel veel lekker gespeeld.

De groepen 3 t/m 8 gingen naar ‘De Efteling’. De kinderen hebben zich erg vermaakt. Het ene groepje was te vinden in het ‘Sprookjesbos’ en weer een ander groepje suisde omlaag de mijn in bij ‘De Baron’. Nadat juf Rebecca, juf Nathalie, meester Hans en meester Micha met gevaar voor eigen leven een paar rollercoasters bezocht hadden, kwamen ze uiteindelijk de eerste kinderen tegen. En ja……dan moet je natuurlijk weer, maar dan met de kids. Toen iedereen op tijd op de verzamelplek was aangekomen, keerden we weer huiswaarts, waar de ouders ons bij de scholen opwachtten. Moe, nog rood van de adrenaline, maar zeker voldoen vielen we in de armen van onze ouders.

 

Bij deze harstikke bedankt voor alle hulp die we van iedereen hebben gekregen: ouders, zussen, broers, opa en oma’s en andere familieleden, vrienden, het team van De Hofvijver, Stichting Vrienden van De Hofvijver, Evorsa, Grote Broer, Plaswijckpark en de Efteling. En natuurlijk de lustrumcommissie! Zonder al jullie inzet en hulp had het nooit zo’n feest kunnen zijn! En natuurlijk ook bedankt voor de gene die wij hierboven vergeten zijn. Op naar het vierde lustrum!

 

Klik hier voor de foto’s van de vossenjacht

Klik hier voor de foto’s van Evorsaspelen Groep 1 t/m 5

Klik hier voor de foto’s van Evorsaspelen Groep 6 t/m 8

Klik hier voor de foto’s van het oefenen van de Circusvoorstelling

Klik hier voor de foto’s van de Circusvoorstelling

 

De foto’s van de schoolreisjes komen er zo snel mogelijk aan!