De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Dag 5 vrijdag compleet

Vrijdag 2 juni

Dat was even schrikken vanochtend. Lag je nog lekker te dromen over de Bonte Avond, staan ineens juf Rebecca en juf Gita naast je bed, die je vertellen dat het nu toch echt tijd is om op te staan. Dat moest je natuurlijk iedere morgen, maar vandaag is toch wel goed te merken, dat je een klein beetje vermoeid begint te raken. 

Behalve het normale ritueel, douchen en aankleden, waren  er vandaag een extra bezigheden toegevoegd. De koffers moesten worden ingepakt en de kamers moesten nu echt helemaal netjes worden opgeruimd. Met slaperige ogen en nog veel belangrijker een duffe geest, werd begonnen aan de klus. Vol verbazing moesten veel kinderen concluderen dat alle meegebrachte spullen maandag makkelijk in de tassen wilden, maar dat het vandaag toch net (of helemaal) niet ging. Op zich niet erg logisch, omdat de snoepvoorraad er wel aardig door heen is gegaan. 

Gelukkig vertelden de juffen en de meesters dat tactisch inruimen en je kleding opvouwen wel eens wil helpen. Arjun die zeulde met twee tassen en volle vuilniszak en nog een stapel kleren die nergens in paste, had hulp nodig. Na enig passen en meten konden alle losse spullen in één van de tassen en bleek zelfs de vuilniszak overbodig. Een zelfde probleem ondervond Sharlene. Knuffels, kussen, schoenen, toiletgerei, het kon niet in de tassen. Met enige hulp bleek het toch niet zo onmogelijk als zij gedacht had en opgelucht sjouwde ook zij haar koffer richting de verzamelplaats. 

Na een laatste inspectieronde, waar nog een verdwaalde sok of onderbroek aan de rechtmatige eigenaar werd terug gegeven, liepen we voor de laatste keer naar de eetzaal.

Het buffet stond er weer net zo uitnodigend bij als de andere morgens en iedere had na de inspanningen van gisteravond, trek in een stevig ontbijt. 

Om 10.15 uur arriveerde de bus en in een mum van tijd was alle bagage in de bus gebracht. Uitgezwaaid door meester Hans, juf Rebecca en juf Gita, die met hun eigen auto waren gekomen, vertrokken de kinderen met meester Micha en juf Marga richting Dierenpark Amersfoort.

In de bus werden de eerste evaluatiegesprekken gevoerd, waarbij bepaald werd welke onderdelen van het kamp heel erg goed bevallen waren en wat iets minder leuk was. Vanzelfsprekend was de eerste lijst veel langer dan de tweede. 

Na een kort oponthoud door een file op de A1, zijn we inmiddels in de dierentuin. De kinderen lopen in groepjes rond, bewonderen de dieren en genieten van het heerlijke weer.

Meester Micha, juf Rebecca, juf Gita en juf Marga hebben zich teruggetrokken in het restaurant, waar ze het laatste verslag en schrijven en de laatste foto’s plaatsen. 

Als alles op de juiste plek op internet is gezet, verplaatsen we ons naar het terras, waar we nog even met plezier terugdenken aan alle dingen die we de afgelopen dagen met de kinderen hebben beleefd. 

We willen u, ouders en verzorgers bedanken dat we de zorg voor uw kinderen een weekje over mochten nemen.

De kinderen willen we bedanken voor een geweldig kamp! Jullie hebben het mede mogelijk gemaakt dat we kunnen terugkijken op een mooie afsluiting van groep 8.

We wensen jullie sterkte met de was. De kans is aanwezig dat u een sok tussen de was vindt die niet van uw kind is. Daar maken we komende week wel weer een compleet paar van.

Een fijn pinksterweekend toegewenst en de kinderen zien we dinsdag graag weer terug op school.

 

Klik hier voor de foto's.