De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Dag 4 donderdag compleet

Donderdag, 1  juni

Steeds kleiner worden de oogjes, steeds gedempter worden de stemmen en het wordt ook steeds moeilijker om je bed uit te komen als juf Rebecca je wakker komt maken. Voor Remo is vanochtend een uur ook niet lang genoeg om je te douchen en aan te kleden. Om te zorgen dat hij de dag fris gewassen en gekapt begint, mag hij zich na het ontbijt nog even terug trekken.  Maar daarna verscheen hij dan ook in een nieuwe schone outfit! 

Tijdens het ontbijt worden er nog steeds interessante gesprekken gevoerd. Je zou denken dat in de afgelopen dagen alle belangrijke zaken wel aan de orde zijn geweest, maar niets lijkt minder waar. Zo ontdekte de leiding vandaag dat een tweetal meisjes er een gewoonte van maakt om zich te douchen en in nachtkleding te hullen en dan voor het naar bed gaan alvast hun kleding voor de volgende dag aantrekken. Geen wonder dat zij Remo, wat opstaan betreft, met groot gemak verslaan. Gelukkig gaan niet alle gesprekken over dergelijke trivialiteiten. Aan de tafel van Desteney, Reyhan en Alisha werd een gesprek op niveau gevoerd over de aanpak van de studieopdracht die begin juni moet worden ingeleverd bij meester Micha. Alisha kreeg van Desteney de wijze raad dat zij bij terugkomst van het kamp toch echt wel moest beginnen, temeer daar de opdracht al zo’n maand of twee geleden opgegeven was. 

Wat vanmorgen verder opviel was dat Storm geen enkele moeite had met het inschenken van zijn sap, in tegenstelling tot eerder deze week. Toen hij aan de watertap een kan drinken voor zijn groepje inschonk, werd hij dusdanig afgeleid door het draaiende motortje in de waterbak dat hij ineens voelde dat het water over zijn handen stroomde en hij met het water aan de lippen meester Micha om assistentie moest vragen. 

Na afloop van het ontbijt ontdekte  meester Micha dat, hoewel Kimberley en Danielle tijdens het verorberen van de boterhammen gezellig met hem hadden zitten praten, het niet altijd een plezier is in de omgeving van beide dames te verkeren. Zijn pet en zonnebril waren op onverklaarbare wijze verdwenen. 

Sem verscheen vanochtend weer met zijn vertrouwde kapsel. Hoewel hij dinsdag tijdens het chaosspel experimenten had uitgevoerd met elastiekjes en staartjes, lijkt het erop dat zijn traditionele dracht hem beter bevalt. 

In de ochtenduren hebben de kinderen het `Zweeds renspel` gespeeld. Gekoesterd in de warmte van een heerlijke zonnetje, moesten zij allerlei woordraadsels oplossen. Veel spreekwoorden en plaatsnamen zaten op cryptische wijze in zinnen verborgen.

Na drie intensieve dagen en drie korte nachten was het een plezier om te zien dat zij zich vol enthousiasme op het spel stortten, maar soms toch wat moeite hadden met het trekken van de juiste conclusies. Gelukkig bleek meester Hans, als rots in de branding, steeds een bron van inspiratie en was hij bereid de groepjes stiekem te helpen. 

Tijdens het spel bleek dat een aantal bekende Nederlandse spreekwoorden een moderne, eigenzinnige twist gekregen te hebben. Zo blijkt, dat als je uit een kan drinkt, je kans loopt hem tegen de neus te krijgen en dat wie hoog van de toren blaast toch ook echt hoog in diezelfde toren moet zitten. Het is ook erg logisch dat je voor je het water naar de zee draagt, je het eerst naar de kust moet brengen. De moderne tijd heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat er geen sprake meer is van iemand iets op de mouw spelden, maar dat er een naald in de arm gestoken wordt. 

Niet alleen tijdens het eten worden er belangwekkende gesprekken gevoerd. Na het renspel gingen meester Micha en meester Hans chillen in het huisje van Lily. De gesprekken werden goed gevoerd onder de bezielende leiding van Lily. 

Vanmiddag zijn we naar  “de Zevensprong” gefietst om daar met zijn allen te gaan midgetgolfen. Onder de bomen van het bos was het goed vertoeven en er werd menig sportieve strijd gestreden.

Terwijl de juffen alles vanaf een afstandje goed in de gaten hielden, stortten de meesters zich in het strijdgewoel om (het is al een jarenlange traditie) te bepalen wie zich dit jaar de betere midgetgolfer mocht noemen. Na 18 holes bleken de beide heren aan elkaar gewaagd; de eindstand was 72-72.

Noch meester Micha, noch meester Hans kan zich er dit jaar op beroemen de beste te zijn.

Voor de sfeer op het kamp was dit natuurlijk de meest wenselijke uitslag. Na inspanning mag een beloning komen en de kinderen hebben genoten van een heerlijk ijsje. Net als ieder jaar werd de midgetgolf de kinderen aangeboden door de OPA actie, als dank voor het rondbrengen van de OPA-briefjes. Ook dit jaar was het weer een groot succes. 

Vanavond, de kinderen hoopten er stiekem al op, stond er patat met een hamburger op het menu.

Er werd volop gesmikkeld en sommige kinderen zijn zelfs 3 keer lang het buffet gelopen, om hun borden en hun buiken goed te vullen. Terwijl de meesten zich hierbij op de patat en hamburgers concentreerden, hield Alisha zich voornamelijk bezig met het eten van appelmoes. Zij at er een soepbord vol van op. 

Aan alle tafels was het gezellig. Bij sommige groepen was het zelfs bijna te gezellig; Grapjes over het effect van teveel gebakken uien op je hamburger maakten dat de lachsalvo’s door de eetzaal bulderden. 

Als toetje kregen we een raketijs. Deze werden rondgedeeld door juf Marga. Leon kreeg als allerlaatste ook een ijsje, want hij kon het eerst bijna niet over zijn lippen krijgen om toe te geven dat juf Marga toch eigenlijk wel lief was. Net voordat het raketje helemaal gesmolten was, besloot hij toch maar toe te geven en kreeg hij dus ook een ijsje.

De kinderen gaan zich nu opmaken voor de BONTE AVOND!

 

Avond

De hele avond stond natuurlijk in het teken van de BONTE AVOND!  Voor sommige kinderen was de spanning extra groot, want zij zouden ook nog een act verzorgen. Veel anderen verheugden zich vooral op de disco. 

De avond begon met het kortste toneelstuk ooit. Lucas leidde het toneelstuk in met “Wij laten jullie het kortste toneelstuk ooit zien”. Vervolgens kwamen  Sarwan,  Remo, Tommy, Kevin en Santosh op die  de onvergetelijke one-liner “Dit is het einde”  uitspraken en vervolgens het toneel verlieten.

Anouk, Fleur, Maya, Amy, Wessel en Leandro lieten ons vervolgens genieten van het verschil tussen jongens en meisjes.  Onder leiding van Anouk (in de rol van Bart, in haar familie een bekende naam) en Amy, die min of meer zichzelf speelde, wisselden de anderen van identiteit. Wessel en Leandro werden meisjes, Maya en Fleur werden jongens. U snapt dat dit een aantal  hilarische scenes opleverde. 

De volgende act werd gepresenteerd door Jiske, die op onnavolgbare wijze het nummer “Dear future husband” van Meghan  Trainor vertolkte. Een knappe prestatie helemaal in je ééntje. En zelfs nog met een gouden keeltje na vier dagen kamp.

De afsluiter van de voorstelling werd op enthousiaste wijze verzorgd door Eline, Reyhan, Lily, Ashtara, Gail, Romy en Djulissa. Zij dansten op “Wannabe” van de Spice Girls. Voor de ouderen in de zaal was dit een aangename herinnering aan vroegere tijden. 

Na de acts volgde de disco. Normaal gesproken hangt tijdens de disco een derde deel van de leerlingen tegen de muur aan en kijkt met wat dedain naar de kinderen die zich wel op de dansvloer wagen. Dat was dit jaar beslist niet het geval. Bijna alle leerlingen zijn bijna twee uur lang aan het dansen geweest. De nummers die gedraaid werden, hadden ze zelf opgegeven en er was voor elk wat wils. Wie niet mee danste werd door de anderen op enthousiaste wijze aangespoord om ook mee te  doen. Vooral de nummers van Boef werden met gejuich ontvangen, maar ook Ronnie Flex, Laag/Boven, 4x duurder en Ed Sheran konden op grote bijval rekenen. 

Heel bijzonder was ook dat de groep bijna voltallig los ging op drie nummers van hun eigen musical. De meesters en de juffen hebben de hele avond genoten van het plezier dat de kinderen uitstraalden. Bedolven onder complimenten van de leiding ging iedereen rond 23.30 uur huiswaarts, waar na het douchen en omkleden, nog even ontspannen gechild mocht worden bij elkaar in de huisjes. Zo was er een ‘weerwolvenhuisje’, een liefdesnest en een lounge group.

Het eind van het schoolkamp is vanavond met een prachtige avond begonnen. Morgen nog één dagje om samen met elkaar te genieten. 

 

Klik hier voor de foto´s.