De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Dag 4 Donderdag compleet

Donderdag 2 juni

Het ontbijt om 9.00 uur werd net gehaald. Het wordt steeds moeilijker met opstaan. Tijdens het ontbijt gaf Sammy aan dat ze een heel erg leuk kamp heeft! Er was alleen één minder dingetje; ze heeft last van de muggen. Ze heeft nu twee muggenbulten.

Na het ontbijt werden de huisjes weer in orde gemaakt. Net als elke dag binnen no-time in orde. De kinderen konden even vrijspelen en zo hadden wij de tijd om Levend Ganzenbord klaar te zetten. Nu was het tijd om de groepjes in te delen. De elf gemaakte groepjes verspreidden zich over het ‘bord’. Er waren allerlei opdrachten; zo werden er mummies gemaakt, koeien gemolken, puzzels opgelost en was er een challenge wie er het snelst kon fluiten na het eten van een droog beschuitje.

Farouk moest blazend een ballon laten knappen. Nadat hij zijn longinhoud zo’n 5 minuten in de ballon had geblazen, wilde de ballon nog steeds niet knappen. Meester Micha hielp maar even een handje. De opgave waarbij je moest tellen hoeveel driehoeken er waren bleek voor een aantal kinderen toch behoorlijk moeilijk. Ook werden er prachtige maskers en feesthoeden gemaakt. Eén feesthoed belandde op het hoofd van Meester Hans.

Na het Levend Ganzenbord hebben we op het terras weer heerlijk geluncht met onze zelfgemaakte lunch-to-go. In de middag hadden we midgetgolf op het programma staan. Aangeboden door de OPA-actie, omdat groep 8 het hele jaar de briefjes heeft rondgebracht. Wij vertrokken op de fiets. Milan leeft zich erg in in zijn rol voor de musical. Bij elke fietstocht gaat hij met de EHBO-tas op zijn rug op pad als EHBJoop!

Bij de midgetgolf  aangekomen, werden de groepjes al snel verdeeld. Juf Rebecca deelde de clubs met de balletjes uit. Zo konden de kinderen aan de slag. ‘Iedereen’ was gezellig bezig. Hannah stond tijdens de midgetgolf een tijdje tegen een grote boom te hangen. Zij gaf aan dat ze gewoon aan het wachten was. Uiteindelijk bleek het dat ze een club tegen haar hoofd had gehad. Wie had dat gedaan? Het bleek dat zij het zelf was. Iets te fanatiek met haar club om zich heen gezwaaid. Ook de meesters begonnen weer aan hun jaarlijkse potje. Het tweede jaar op rij verloor Meester Micha. Als troost heeft meester Hans een bittergarnituur voor hem besteld, waar wij als leiding heerlijk van hebben gesmuld. De kinderen konden van een ijsje genieten, die ze in de speeltuin hebben opgegeten. Het ijsje deed Lisa goed. Zij had wat pijn in haar buik. De suikers van haar Magnum deden haar goed  en ze knapte er zienderogen van op.

Nadat het ijsje op was, konden ze nog even spelen. Danique kwam ondersteund door Lisa bij de meesters en juffen aangelopen. De draaimolen draaide iets te lang door, zo ook het evenwichtsorgaan van Danique. Jill houdt alles graag gezellig. Zo gaf ze op de terugweg bij juf Rebecca aan, dat ze beter niet te snel kan fietsen anders krijgen we misschien wel ruzie met juf Marga. Al die poespas met de jongens probeert ze ook zoveel mogelijk te negeren. Een huisje met een scooter is later voor haar voldoende.

Yannick is erg fanatiek. Hij heeft genoten van de midgetgolf. Al lukte het niet helemaal. Bij het tafeltennissen was hij misschien iets te fanatiek. Uit pure frustratie na een verloren potje, belandde het batje in twee delen op de grond. Schuldbewust legde hij het batje bij Meester Hans neer. Na een goed gesprek kon Yannick zijn weg weer vervolgen.

Sander heeft erg zin in morgen! Papa en mama weer zien? Nee, hij wil graag naar de dierentuin.

Op dit moment doet iedereen even zijn eigen ding. Wederom hadden wij een prachtige zonnige dag. Wilden kinderen het nog iets tropischer, dan konden ze naar het huisje van Joy. Die had namelijk de thermostaat in zijn huisje op 30 graden gezet. Dit was om zijn kleren te drogen. Zo meteen is het tijd voor de Bonte Avond! Maar eerst lekker patatjes met een hamburger.

We konden de hamburger helemaal mooi opmaken met een broodje, sla en wat uitjes. De patat konden we dopen in de mayonaise of de appelmoes. Voor de gezonde eters onder ons waren er ook worteltjes. Het voorafje was een heerlijk tomatensoepje en als toetje heerlijk ijs met slagroom en Smarties. Voordat Rosalie aan haar toetje begon, was haar tafel al uitgebreid schoongemaakt met het algemene vaatdoekje. Toen ze knoeide met haar ijs op tafel kon ze volgens haar dus zo het ijs van de tafel likken. Eva werd weer met een kaart verrast. Ze herkende hem meteen als een kaart van oma. Ook Lisa konden wij verblijden met een kaart vanuit het thuisfront. Het deed haar goed. In huisje 1 was een bom ontploft. Alles werd letterlijk en figuurlijk uit de kast gehaald voor de Bonte avond.

De Bonte avond

Onder de spontane en enthousiasmerende leiding van Joy kon de Bonte avond beginnen. Iedereen had dit jaar wat voor de Bonte avond. Er waren verschillende dansjes te zien. Het groepje van Jordan had een zeer bijzonder dansje. Het leek een beetje op een commercial van een nieuw doucheproduct. Goed inzepen en je bent weer zo fris als een hoentje. De kabouterdans werd enthousiast meegedaan. Vol ontroering heeft meester Hans naar de danskunsten van Siema gekeken; een Indiase dans. Het groepje van Marit had een hele leuke quiz. Marit had ook een hele leuke vraag. ‘Hoeveel slagtanden heeft een paard?’ Nul dachten wij. Maar die stond niet bij de keuzes. Meester Micha heeft het zelf opgezocht op internet nadat Jill bevestigend antwoordde dat de 12 slagtanden inderdaad achter in zijn mond zitten. Bedoelde ze nou de snijtanden?

Daniëlle had een dansje op Janet Jackson. Ze had een professionele choreografie ingestudeerd en perfect uitgevoerd! Het uitbeelden van sporten van het groepje van Jasper was ook schitterend. Het begon met een strike! De bowlingkegels vielen perfect uiteen. Tom had met zijn groepje een leuke mix met onder andere de vogeltjesdans. En probeer dan maar eens stil te zitten. Rosalie haar groepje danste op Justin Bieber met Sorry. Maar dan de speed up versie. Hij duurde in ieder geval niet korter.

Na de acts barstte het feest los. Op het eerste nummer werd er al gelijk gedanst tot in de late uurtjes. Nina heeft voor de Bonte avond haar laatste kaart van papa gelezen. En de tekst hierin trouw opgevolgd. Wij hebben net 01.30 uur onze laatste ronde gelopen. Iedereen ligt nu in diepe rust. Meester Hans smeert de laatste toastjes. De borrelnootjes zijn al op. En de fles laat ook al zijn bodem zien. Welterusten!

 

Klik hier voor de foto's.