De Hofvijver

Locatie Forelsloot
Forelsloot 3 - 4
2724 CA Zoetermeer
Telefoon 079 - 3315481

Locatie Velddreef
Velddreef 324
2727 CV Zoetermeer
Telefoon 079 - 3413037

m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Dag 3 Woensdag compleet

Woensdag 1 juni

Na onze spannende avonturen van gisteravond, sliepen bijna alle kinderen vanmorgen nog bij de wekronde! De kinderen die al wakker waren, waren netjes rustig in hun huisje gebleven. De jongens die boven sliepen, hadden zich vannacht naar beneden verplaatst. Ze vonden de vliegende mieren toch wel erg dichtbij. In het andere jongenshuisje bleek een vergelijkbare oplossing bedacht: Yvar en Yannick waren op de zitzak gaan liggen, in plaats van op de extra matrassen. Yvar vertelde dat hij héérlijk had geslapen op de zitzak.

Bij het ontbijt bleek dat meester Hans ertussenuit gepiept was. Gelukkig verzekerde hij ons gisteravond dat hij er vanmiddag weer zou zijn. Voor meester Hans in de plaats kwam juf Marga opeens aangelopen! Alex dacht dat ze helemaal vanaf Zoetermeer was komen lopen. Maar zij pelgrimeerde van de auto naar de Kleine Haar.

Een heerlijk ontbijt stond weer voor ons klaar! Toen we bijna uitgegeten waren, zetten de medewerkers van Stayokay een lunch-to-go voor ons neer. We mochten twee broodjes, een pakje drinken, een Sultana en een lekkere appel pakken, zodat we die vanmiddag kunnen eten. Wat een luxe hè! Toen we eenmaal bezig waren met de lunchpakketten, was het voor sommige kinderen lastig in te schatten hoe broodjes, Sultana’s, een appel én een pakje drinken in een papieren tasje konden passen. Het volgende probleem: Welk tasje is van wie?!

Na weer een grondige huisjesinspectie, nu met de assistentie van juf Marga, speelde iedereen nog even buiten. Daan gaf toe dat hij het liefst wint en er absoluut niet tegen kan als hij verliest en bleef daarom coachend bij het tafeltennissen staan. Intussen speelden de andere jongens een voetbalspel waarbij Edgar, in plaats van op zijn achterwerk, op zijn rug geraakt werd. Edgar denkt de volgende keer nog even extra na voor hij hieraan meedoet.

Daarna was het verzamelen bij de zalen en gingen alle kinderen even creatief aan de slag. Het resultaat hiervan zal binnenkort duidelijk worden.

Juf Marga, meester Micha en juf Rebecca zetten de spullen voor de sportdag klaar. Vandaag een sportieve dag. De buienradar laat wederom zien dat de donderwolken de Kleine Haar overslaan. Voordat de groepjes werden ingedeeld, hebben we eerst afscheid genomen van juf Anne. Zij werd door juf Marga met de auto naar het dichtstbijzijnde busstation gebracht, alwaar zij het stokje officieel overdroeg aan juf Marga.

Om de groepjes tijdens de sportdag overzichtelijk te houden, werd de stagiaire, Kelvin,  van  De Kleine Haar weer ingeschakeld. Kelvin had ons gisteren ook perfect geholpen tijdens de prehistorische dag. Er stonden heel wat afwisselende  sportieve spelletjes op ons te wachten. Zo was Joy een expert in het boomstamwerpen. Al ging het bij zijn tweede poging om zijn eigen record te verbeteren toch bijna goed mis. In plaats van dat de boomstam omhoog en naar voren ging, ging hij recht omhoog. Dus zat er voor Joy niks anders op om een paar seconden te wachten met zijn handen op het hoofd. Gelukkig, hij mistte. Eva heeft zich ook ontpopt als een ware hockeySTER. Dit belooft wat voor de musical. Een bijbaantje in de horeca zit er voor Nina voorlopig nog niet in. Bij de waterloop wilde zij haar beker legen in de emmer. Echter had haar volle beker het dienblad al een paar seconden daarvoor verlaten.

Tussen de spellen door hebben we heerlijk in de zon geluncht. Iedereen had een lunchpakketje voor zich. Dus met die namen is het wel goed gekomen. Eva werd verrast met een kaartje van het thuisfront. Haar broertje Eran had er ook een hele mooie Minion op getekend.

Het enige echte gesteun en gekreun tijdens dit kamp, kwam eigenlijk alleen bijna aan het einde van de sportdag. De temperatuur loopt toch aardig op. Tuurlijk is er wel eens een klein meningsverschil, maar zo over 3 dagen genomen, kunnen we spreken van een zeer leuke en gezellige groep.

Na de sportdag ging ieder lekker zijn eigen weg. Een aantal kinderen heeft op het terras ‘doen, durven en de waarheid’ gespeeld. Nina zei tegen meester Micha dat hij leuk haar had. Waarop de meester antwoordde of dit nou ‘doen’ of ‘de waarheid’ was. Het was ‘durven’. Ook speelden zij een namenspel. Toen Lucas weer aan iemand gekoppeld werd als trouwpartner, antwoordde Lucas dat hij al met juf Marga ging trouwen!

Om 16.30 uur hadden meester Hans, juf Rebecca en juf Marga de “Oud Hollandse Spellen” uitgezet in de recreatiezaal.  Natuurlijk stond er een sjoelbak, maar er kon ook mikado worden gespeeld of je kon als boogschutter aan de gang. Tjeerd zat tijdens het spelen vol adoratie naar Lisa te kijken, die van de weeromstuit natuurlijk volkomen naast de roos schoot. Trouwens Edgar (alweer pech) wist zo te goochelen met zijn boog dat hij bijna zijn eigen oog raakte. Bij de echte concentratiespelletjes werd wel duidelijk dat voor veel kinderen de vermoeidheid toe begon te slaan. Een bal opvangen die met grote snelheid uit een buis tevoorschijn komt, was voor de meeste kinderen toch echt een te moeilijke opgave. Onder leiding van meester Hans die de tijd nauwkeurig bewaakte, hebben de kinderen acht spelletjes gespeeld. De prestatie van Gerben verdient hier nog een extra vermelding, want hij was de enige met een “bulls eye”  bij het boogschieten en verdiende hiermee 100 punten.

De avond

Vandaag was het thema Italiaans. Er stond Pasta (Fusilli Spirale) op het menu met heerlijke gehaktballetjes. Op Jovans bord was er bijna geen plek meer voor pasta. Deze lag al heerlijk bezaaid met een salade waarin Feta was verwerkt. Daar is Jovan dol op. De kinderen vroegen zich af wat het verschil was tussen de twee schalen pasta. Nou, de ene schaal was gevuld met linksgedraaide Fusilli’s en de andere met rechtsgedraaide. Lisa kon de champignonsoep niet helemaal waarderen. Er zaten namelijk allemaal stukjes in. Na uitgelegd te hebben dat dit gewoon champignons waren, heeft zij de soep toch liever gemalen met zo’n ding. Oftewel gestaafmixed met de staafmixer. Als toetje weer heerlijke chocoladevla met slagroom. Indy had trouwens een hele leuke sportdag met meester Kelvin. Nog even een paar jaar wachten en dan bezoekt ze de Kleine Haar vast weer!

Voor de avond stond er iets creatiefs op het programma. Juf Crea, Marga, had met haar autootje piepschuim platen meegenomen. In groepjes gingen de kinderen uiteen om allerlei dingen uit de natuur te zoeken. Met gevonden takjes, bloempjes, gras en steentjes ontwierpen zij zo hun eigen kampterrein. De mooiste creaties ontstonden, zelfs met een eigen zwembad met echt water. Micah is voor elke opdracht te porren. Zijn lach en inzet is al 3 dagen top! Die glimlach heeft hij dan ook verwerkt in een zonnetje boven zijn kampterrein. Vanuit het raam werd het drinken met een dropje uitgeserveerd door de meesters. Jovan kwam er achter dat zijn middelste teen de oorzaak was van de pijn in zijn voet. Dit viel niet te ontkennen. Hij was namelijk helemaal blauw. Ingetaped door juf Marga dartelt Jovan weer vrolijk rond. Ook Daan schijnt aan één kant helemaal blauw te zijn. Daan gaf aan dat hij zich ’s nachts alleen een paar keer had omgedraaid. Misschien toch iets te vaak naar links gedraaid, waardoor hij zijn verdere nachtrust op de grond heeft doorgebracht.

Na de creaopdracht hadden de kinderen de mogelijkheid om zich even een half uur in hun eigen huisje terug te trekken om zich klaar te maken voor de nacht. Even douchen en omkleden. Juf Rebecca zag een bedenkelijk gezicht bij Alex. Het bleek dat Alex geen handdoek bij zich had. Zo heeft hij dus drie dagen niet kunnen douchen. Hij verlangde hier wel erg naar. Juf Rebecca heeft haar extra handdoek aan Alex geschonken. Fris kwam Alex onder de douche vandaan. Naar eigen zeggen heeft hij zelfs sop gebruikt!. Jordan nam zijn creatieve kampterreincreatie wel erg letterlijk met zijn zwembad. Meester Micha vond hem namelijk met zwembroek onder de douche.

Na het douchen en omkleden mochten de kinderen nog even buurten bij elkaar. Zo werden weer alle liefdesperikelen besproken en werd er veel lol gemaakt. Hannah is helemaal in de wolken en in love met de Engelse hunk, die hier in zijn rode sweater rondloopt. Gerben ging even buiten zitten om verder in zijn boek te lezen. Het was binnen iets te druk. Gerben leest zich weer in om de meest bijzondere en spannende te vertellen aan zijn vrienden in het huisje. De kinderen genieten van zijn verhalen. Ook schakelt hij heel gemakkelijk om naar een gekuiste versie als meester Micha binnenkomt. Batman scheen namelijk niet voor een pak melk bij de avondslager te zijn beland. Hij was toch te vinden in een gezellige drinkgelegenheid die alleen ’s nachts open is.

Om middernacht was iedereen weer te vinden in zijn eigen huisje en na een paar keer langs de huisjes gelopen te zijn, daalde de rust weer neer op het kampterrein.

 

Klik hier voor de foto’s.